Ny generaldirektör för Lotteriinspektionen

Håkan Hallstedt lämnar sitt uppdrag hos regeringen och Lotteriinspektionen för att bli rådman i Blekinge tingsrätt. Nu är det istället Camilla Rosenberg som blivit utsedd som till tillförordnad generaldirektör av regeringen vilket hon kommer att vara från och med den 15 maj 2017.

Det pågår en hel del förberedelser inför spellicenser som kan komma att införas så snart som nästa år och ett steg i detta är att tillsätta en ny generaldirektör för Lotteriinspektionen. Det kommer att bli Camilla Rosenberg från och med den 15 maj, eftersom att det är hon som regeringen valt att tillsätta som tillförordnad generaldirektör. Varför då? Enligt regeringen är detta för att Håkan Hallstedt, som länge haft denna tjänst, valt att gå vidare i karriären. Han kommer framöver att arbeta som rådman i Blekinge tingsrätt.

Detta är Camilla

Camilla Rosenberg som tillträder som tillförordnad generaldirektör för Lotteriinspektionen den 15 maj i år har sedan 2015 arbetat på myndigheten. 1 september 2015 blev hon chef för den operativa avdelningen på Lotteriinspektionen och hade då ansvar för myndighetens tillstånds- och tillsynsverksamhet, så för henne blir detta verkligen ett steg upp i karriären. Men att bara arbeta hos Lotteriinspektionen har inte gjort. Hon har också haft olika chefsbefattningar hos Energimyndigheten och även arbetat som chefsjurist. Likaså har hon även haft chefsbefattningar hos Energimarknadsinspektionen och arbetat som departementssekreterare på Finansdepartementet. Dessutom har hon också erfarenhet från hur statliga utredningar går till då hon medverkat i flera stycken sådana med fokus på energimarknadsfrågor. Men nu är det alltså dags för henne att arbeta med spelfrågor för Lotteriinspektionens räkning. Och med tanke på hur vi går från monopol mot spellicenser så kommer hon säkerligen ha en hel del att göra framöver – speciellt med tanke på hur man fortfarande vill behålla monopol på vissa saker såsom exempelvis jack vegas-maskiner och andra slots.

Kolla in denna video om du vill veta hur en slot-maskin fungerar